Rekordfisken

Svenskt sportfiskerekord på röding

vikt 10 830 g , längd 80cm, omkrets 61 cm. Tagen den 2 augusti -07 av Åke Öhman, Orrviken

Vägd på krönt våg

Tar ni en fisk, får ni gärna skicka ett mail med uppgifter om:

Namn på fiskaren, art, vikt och helst även ett foto.

info@landosjon.se

 

 

31 aug

E-post från 31/8

"Hej,
 
Jag och min fru Christel kom ut på sjön ca:11:30 och for iland vid 16-tiden.
Det var hyfsat väder och vi fångade 3 fina fiskar.
Christel tog 2 och jag fick nöja mig med 1. 
Tack för en trevlig säsong. 
Lasse & Christel"

Landösjöns fvo tackar alla fiskare för i år och hoppas att det är is på sjön till den 1:a jan. Ni är välkomna då igen och vi önskar er ett bra nytt fiskeår 2008.

28 - 30 aug

Tisd och Onsd har vi inte hört om någon bra fångst. Det har blåst mycket och regnat av och till.

Torsd började lugnt, men det varade inte länge.

P-O Lagerborg, Bergeforsen, lyckades i alla fall ta 10 fiskar på 2,5 tim på förmiddan.

27 aug

Dagen började blåsig, blev sedan lugnare, men var kylig. På e.m kom det en ordentlig regnskur. Fisket var trögt, men Ove Eriksson, Vigge, lyckades i alla fall ta två fina rödingar.

23 - 24 aug

Båda dagarna har det tagits upp fisk. Det har varit i storleken runt 1 kg och mindre som vi fått rapport om. Vädret har också varit bra. Om ni har annan uppfattning, så skriv i gästboken och berätta.

25 - 26 aug

Helgen har varit omväxlande. På lördag var det så hård vind, att det var omöjligt att vara ute på sjön. Söndag var bättre och då togs det fisk, men vad vi hört endast runt kilot och mindre.

22 aug

Det har blåst skön vind och varit soligt på Landösjön idag. Therese Håkansson tog en röding på 8 hg och flera små, som kastades tillbaka. Vi andra i båten fick nöja oss med napp och en tappad fisk. De i andra båtarna fick en del fina fiskar, men det var inga stora mängder.

21 aug

Äntligen en bild från fisket. Torbjörn Röstlund, Hammarstrand, har tagit några fina fiskar idag. Sven Esbjörnsson har skickat ett kort, med telefon, på Torbjörn när han tar upp en av dem. Tack för kortet. Det har varit en spegelblank sjö idag.

16 - 17 aug

Ingen fart på fisket ännu. Mycket små fiskar, men har ändå tagits några fina . Fredag tog Toiny Lodin en röding som var 2,9 kg som största fisk. Någon bild fick vi inte. Är det någon som har bilder att skicka, så skulle det vara trevligt. En del blev helt utan fisk. Trist.

18 - 19 aug

Fortfarande trögt fiske. Lördagen var blåsig, men Thomas Hansen, Meråker, fick en röding på 3 kg. Söndagen har varit väldigt fin, men någon större fisk har jag inte hört talas om. I en båt tog de 10 fina fiskar på kvällen. Hoppas att de två veckor som är kvar av säsongen blir bättre.

13 - 14 aug

De större fiskarna håller sig undan krokarna fortfarande. Några fiskar i skaplig storlek har man fått, men också mycket små fisk, som måste släppas tillbaka. De ser fiskar på ekolod, men de är inte intresserade av betet. Skriv i gästboken om det är någon som fått bra med fisk el någon större fisk.

15 aug

Blåsigt stor del av dan. Dåligt med fisk för många. I gästboken kan vi dock läsa, att en fiskare fått en som var 2 kg bland flera. Det var ju kul, när han åkt ända från Norge.

11 - 12 aug

Fortfarande trögt båda dagarna, men några har fått fisk. Söndag togs det upp bl.a två st 3-kilos rödingar, och en del fick mycket småfisk, som fått gå tillbaka till sjön för att växa på sig.

Alexander Jansson från Undersåker tog en gädda som vägde 2,5 kg, fast han inte var på sjön så länge.

 

Och Karl har skickat denna e-post.

"Hej

Fick dessa fiskar idag 1,4kg-1.0kg. Det var mycket småfisk, men trots det kom det en och annan större/Karl"

8 aug

Fisket har idag varit olika för olika fiskare.. Någon har tagit fullt och någon ej fått något, och sedan antar jag att däremellan finns alla varianter. Det är som det för det mesta brukar vara med andra ord. Det har blåst sydlig till östlig vind och varit soligt.

9 - 10 aug

Båda dessa dagar var det trögt fiske. Spec. den 10:e var det omöligt att få fisk på förmiddagen, fast det fanns fisk inne. Det lossnade på em. och enligt rykte togs det en fisk runt 3 kg då. Tyvärr inga bilder.

7 aug

Idag kom denna e-post:

" Riktigt bra fiske idag. Välväxta och vackra fiskar med bra medelstorlek. Full pott och närmare 20 Kg på  4 timmar. Största fisk 3,2 Kg.

Anonymus "

 

Dessutom vet jag flera som fått bra med fisk, men också de som fått mycket små fisk, som de fått kasta tillbaka.

 

 

 

 

5 aug

De flesta har fått fisk idag som det rapporteras. Den största jag fått rapport om skall vara runt 3 kg, men annars lite mindre fiskar idag. Har ej fått några kort, så skicka gärna om någon har foto, el. berätta i gästboken om ni vet om någon större fisk. . Det har i alla fall varit bra väder.

 

3 - 4 aug

Enligt uppgift bra fiske även fredag, men lördag är sämre. Blåser kraftigt hela förmiddagen, så de flesta går iland då. Har tagits en och annan fin röding, men det mesta är mindre fisk.

2 aug forts.

Det har varit en otrolig fiskelycka idag på Landösjön. Bertil Blixt fick bland flera fikskar en som vägde 4.250 g.

 

 

 

2 aug

Idag har det tagits en ny rekordfisk som kommer att vara svår att överträffa. Åke Öhman tog en röding som var 10.830 g, 80 cm lång och 61 cm i omkrets.

Sannolikt svenskt sportfiskerekord.

Tidigare svenskt rekord är från Dalarna dec. 2005. Det rekordet var 9.455 g.

Dessutom fick han full pott idag och alla de andra fiskarna var mellan 1 och 2 kg.

1 aug

Nu börjar sommarens sista fiskemånad, och den börjar med storm. Det är ändå två båtar förankrade utanför kassarna redan från morgon. Ju längre fram på dan desto bättre väder och då kommer flera fiskare ut. Bra med fisk fick de också. Robert Aspling och Kjell Kensmo från Bergsjö fick fina rödingar. Den störst var 3,3 kg.