Rekordfisken

Röding 6.325 g, tagen 13 april 2007 av Eva Malm från Östersund.

Vägd på krönt våg

Tar ni en fisk som är större än den här, får ni gärna skicka ett mail med uppgifter om:

Namn på fiskaren, art, vikt och helst även ett foto.

info@landosjon.se

 

 

31 juli

Dagen började lungt och fint, men ganska tidigt började det blåsa nordlig vind och på em blev det även regn. Det var svårt att få någon fisk, men Per-Olof Lagerborg fick i alla fall fina fiskar. Den största var nära 2,5 kg och de andra mellan 1,5 - 2 kg.

28 - 30 juli

Helgen har haft växlande väderlek med mycket regn. Det har varit svårfiskat dessa dagar, men en del har lyckats. Vi fick detta mail.

 

hej vi var i landösjön lördag-måndag 28-30juli tänkte lämna en liten rapport vi hade 20st fina rödingar med hem men fick nog släppa tillbaka 25 st små oxå. På bilden är Malin med sin största på 2kg som hon fick 30juli mvh hasse och malin edsbyn,gäddvik..tack för en fin fiskesjö......

 

27 juli

Det fortsätter att komma upp stora fiskar ur Landösjön. Gun Forsén har tagit flera stora fiskar idag. Den största var 3.880 g.

Det var flera som fick fin fisk idag.

26 juli

Samma fiskesällskap, som igår tog fina fiskar, tog idag flera runt 2 kg. Här är det Bengt-Ola Eriksson, Bergsjö, som visar upp fiskarna.

25 juli

Idag har det tagits många stora fiskar. Karl-Erik Duvenberg från Hassela tog bl.a en stor röding som var 3,3 kg....

 

 

..och hans fiskekompis Robert Aspling, Andersfors, tog också fina fiskar.

24 juli

Ove Eriksson, Vigge, har tagit en stor röding idag. Han fick hjälp av brodern Ivan att ta upp den. Fisken vägde 5.720 g på viktad våg. Det var nära rekordet.

Dessutom hade de fått flera fina fiskar.

20 - 23 juli

Det har för en del varit en utmärkt fiskehelg. Fiskar mellan 2 - 2,5 kg har tagits. Som vanligt gått sämre för andra. Vi har ej fått några kort från helgen. Skriv i gästboken och beskriv din fiskelycka och skicka gärna ett kort.

Hej!
På begäran bild på fångsten från 22 juli. De fem största (min 1,6 Kg, max 2,7 Kg) tagna inom loppet av 45 min mitt på dagen, på pimpel. Faktiskt ännu bättre fiske i går(23/7). Jag måste bekänna att gårdagens största (2,8 Kg) inte blev helt sportmannamässigt fångad; fisken gick i slutfasen fast i ankarlinan (med upphängarflugan) och jag fick drilla med ankartrossen. Osportsligt grov lina!
Mvh
Anonymus

 

19 juli

Martin Rönnberg, 8 år, fick den 19 juli en röding som vägde 8 hg på en spinnare. Bra gjort.

18 - 19 juli

Dessa dagar har bjudit på blåsigt och ogästvänligt väder, men en del tappra fiskare har varit ute och fått fisk. Vi har inga bilder från den18:e men den 19:e tog Pecka Olsson två fina rödingar som var 2 kg resp. 2,2 kg.

17 juli

Idag var det lugnt och fint på morgon, men började blåsa östlig vind på fm. Ganska varmt ändå tills det börjar regna på em. Fisk har de i alla fall fått. Tommy Björnsson från Hallsthammar fick en röding som var 2,5 kg.

 

16 juli

Det har tagits bra med fisk sista dagarna också. Måndag den 16:e tog May Bergström en röding som vägde prick 5 kg. och Sune Näslund tog en som vägde 2.820 g. Båda kommer från Högsjö sportfiskeklubb.

13 juli

Familjen Levin hade stor fiskelycka denna dag. Marianne Levin, Fagerdal tog en stor röding som var 3,3 kg.

 

Hon och maken Thore tog full pott, men här är en bild på de största fiskarna.

Ulf Jonsson, Mörsil tog en ännu större röding. Den var 4,5 kg, men tyvärr har vi ingen bild på den.

Fredag den 13:e måste väl vara en turdag!!

13 juli

Fredag den 13:e har varit fiskelycka för flera. Några har farit hem med full pott och en del har tagit stora fiskar. Elin Östling tog en röding som var 2 kg på långdrag. Bra gjort.

12 juli

Idag har det åter tagits bra med fisk. De fiskar som rapporterats om har varit runt 1 kg och uppåt 3 kg. Kristofer Holmquist från Näsby Park fångade denna fina 3-kilos röding. Kristofer fångade tillsammans med sitt fiskesällskap ytterligare 7 fina fiskar denna fina dag på Landösjön.

 

10 - 11 juli

Tisdag har jag ej fått några rapporter om, men onsdag var en ganska bra dag. De var nöjda med fisket och det var bra väder med sydlig vind. Två stycken har mist sina långdrag pga en stor fisk, som utrustningen inte höll för. Det gäller att ha starka grejer. Inga bilder ännu, men det kanske kommer. Skriv i gästboken, om ni har en annan uppfattning.

9 juli

Idag har det tagits stor fisk.

Jens Levin från Umeå tog en röding som var 5,5 kg. För övrigt tog han och hans far Tore Levin, Fagerdal, 5 st fina rödingar tillsammans.

 

Vi ser på måttbandet hur lång fisken var.

8 juli

Duggregnat så gott som hela dan.Gun Forsén hade tur och fick en stor röding. Har ingen vikt. Annars har det tagit dåligt idag.

7 juli

Äntligen får vi se att det går ta fina fiskar med långdrag.Det tog hela dan, och lite blött och lite kallt var det, men det var det kanske värt.

 

Pecka Olsson fick 8 fina fiskar.....

 

 

 

och Gun Forsén fick också ett par fina rödingar.

6 juli

Idag kan Johan från Sundsvall vara ännu gladare,

 

då han fick både en röding...

 

och en gädda.

5 juli

Johan från Sundsvall var glad över denna fisk.

 

 

3 - 5 juli

Vädret har växlat dessa dagar från hellugnt till hård östlig eller västlig vind på kort tid. Det har varit lite båtar ute, men den 5:e på em såg jag fina fiskar, som redan var uppgjorda, så det blev inget foto. Morgonen den 6/7 var det +21 ° .

2 juli

Tisdagen den 2/7 var fisket mycket trögt. Visst kom det upp en och annan fisk men många var det inte.
En säker fiskare såg vi dock och den fiskaren verka ta den fisk den ville ha.
ha en skön dag
mvh
Thorbjörn R

 

 

1 - 2 juli

Fisket har varit si och så första dagarna i juli, men det har tagits några stora fiskar också. En fisk på 3,8 kg togs upp idag 2 juli. Tyvärr har vi ej fått något kort på den.